Værd at vide

Når du er blevet informeret om dit optag på Teaterskolen banker virkeligheden på: Hvordan finansierer jeg uddannelsen? Hvor finder jeg et sted at bo? Kan jeg arbejde ved siden af undervisningen? Spørgsmålene er mange, og vi har derfor forsøgt at samle en række gode råd, som du kan benytte dig af:

ØKONOMI
De fleste af vores elever har et job ved siden af uddannelsen, for ad den vej at tjene til de daglige fornødenheder.

Aarhus er en levende studieby, hvor der er mange jobs at finde: som bartender, butikshjælp, piccoline, receptionist, callcenter-medarbejder eller tjener. Er du ikke alt for kræsen er det forholdsvist nemt at finde beskæftigelse.

Vi får lejlighedsvis henvendelser med tilbud om studierelevante småjobs til vores elever. Du kan således være heldig at få en ekstratjans, som samtidig giver dig mulighed for at bruge dine skuespilkundskaber.

Du kan fint kombinere uddannelsen med et bijob der dækker udgifter til husleje og mad, men vi anbefaler, at du i store træk har skolepengene for det første år, inden du starter.

HVORDAN FINDER JEG ET STED AT BO?
Som studieby er der mange om buddet hvad angår billige lejemål, til gengæld er udvalget stort.

Mange benytter boligportalen som har et stort udvalg og et fornuftigt renommé. Der er andre portaler, men vær kritisk: ikke alle sider er lige lødige.

Der findes også flere lokale Facebook-grupper som man kan søge medlemskab af. Disse har daglige opslag om udlejning.

Det er også en mulighed at spadsere rundt i midtbyen, hvor der rundt omkring findes opslag om ledige værelser.

Endelig er der de trykte aviser, hvor det kan anbefales at stå tidligt op onsdag morgen og skaffe sig Århus Onsdag. Her annoncerer en del private udlejere, hvad enten det drejer sig om lejligheder eller værelser, fremleje eller faste lejemål, og det kan også betale sig selv at annoncere.

Det er altid nemmere at finde et sted at bo, når man er i byen. Det kan derfor være en idé at overnatte på City Sleep In eller det smukt beliggende vandrehjem i en kort periode, for at kunne besigtige potentielle lejemål og slå til med kort varsel. Tøver du for længe, kan tilbuddet hurtigt forsvinde.

ANDRE FAQ'S:

Hvilke forudsætninger kræves der for at søge ind?

  • Du skal som minimum være fyldt 16 år for at deltage i undervisningen.
  • Uddannelsen kræver ingen faglige forudsætninger på forhånd. Vi forventer dog, at du er indstillet på at arbejde engageret og disciplineret, samt på at "lege med".
  • Du skal gennemgå en optagelsesprøve for at blive optaget.


Hvordan tilmelder jeg mig?

  • Tilmelding sker ved at udfylde tilmeldingsformularen. Når du tilmelder dig, vil du automatisk blive tilmeldt optagelsesprøven.


Hvornår er skolestart?

  • Startdatoen på det kommende skoleår finder du her

Hvad koster det at deltage i undervisning?

  • Kig her for at se priserne

Hvor og hvornår foregår undervisningen?

  • Al undervisning foregår mandag-fredag kl. 9-15 hos Move'n Act, Grønnegade 93E, 8000 Aarhus C


Der er altid en række praktiske ting man er i tvivl om, når man er tilflytter og starter noget nyt. Borgerservice er stedet hvor du kan finde svar på det meste (valg af læge, ændring af folkeregisteradresse, flyttekort osv).

Endelig kan du kontakte os på kontoret, så vil vi gøre hvad vi kan for at hjælpe.